Milloin viemärin sukitus on ajankohtainen?

Viime aikoina viemärin sukitus on noussut suosituksi vaihtoehdoksi päivittää vanhentuneet viemärijärjestelmät. Se tarjoaa tehokkaan ratkaisun…

Kirjoittanut

Teemu Virtanen

Julkaistu

Kaikki artikkelitLVIS-remontit
Kuvituskuva omakotitalon viemäröinnistä

Viime aikoina viemärin sukitus on noussut suosituksi vaihtoehdoksi päivittää vanhentuneet viemärijärjestelmät. Se tarjoaa tehokkaan ratkaisun välttämättömiin putkistosaneerauksiin antaen rakennuksen omistajille taloudellisesti ja ajallisesti kestävämmän vaihtoehdon. Sukittamalla viemärit vältetään massiiviset kaivuutyöt, ja näin ollen myös rakennuksen päivittäiset toiminnot voivat jatkua suhteellisen häiriöttä remontin aikana.

Kun vanhojen viemäriputkistojen ikä ylittää neljäkymmentä vuotta tai kun ongelmia, kuten tukoksia tai vuotoja, alkaa ilmetä, sukitusmenetelmä tulee ajankohtaiseksi. Tämä menetelmä on erinomainen ratkaisu infrastruktuurin parantamiseen kiinteistössä, jossa putkistojärjestelmän eheys halutaan taata tulevillekin vuosille ilman remontista aiheutuvaa merkittävää haittaa.

Ajoitus on kaikki kaikessa – Vältä isompi viemäriremontti

Kun oman kodin viemärijärjestelmän kunto alkaa arveluttaa, oikea ajoitus korjaustoimille on ensiarvoisen tärkeää. Tässä on muutama keskeinen tekijä, joita kannattaa seurata:

Viemärin Ikääntyminen:

 • Yli 40–50 vuoden ikäiset putket voivat vaatia huomiota.
 • Ruoste, halkeamat ja muut kulumaan liittyvät ongelmat ovat yleisiä.
 • Oikea-aikainen sukitus voi estää mittavammat remontit.

Viemäriongelmien Tunnistaminen:

 • Ahkerasti esiintyvät tukkeumat ja hitaasti laskevat vedet ovat huomionarvoisia.
 • Viemäristä kuuluvat oudot äänet tai pahat hajut viittaavat ongelmiin.

Kosteusvauriot:

 • Kotisi rakenteissa ilmenevä kosteus tai home voivat johtua vuotavista putkista.
 • Säännöllinen tarkastus voi säästä terveysriskeiltä ja kalliilta korjauksilta.

Viemärikuvaus:

 • Kameratutkimus paljastaa mahdolliset rikkoumat ja tukkeumat.
 • Eritoten vanhemmissa taloissa suositellaan säännöllisiä kuvauksia.

Muutokset Viemärin Käyttäytymisessä:

 • WC-vedenvaihtelut tai hitaat poistoilmiöt voivat viitata suurempaan ongelmaan.

Mikäli kodissasi on vanhat viemärit tai viemärin toiminta on muuttunut, ei kannata odotella. Etsi ammattilaista, joka toteuttaa perusteellisen viemärikuvauksen ja suosittelee tarvittaessa sukitusta. Toteutettu sukitus tuo mielenrauhaa ja säästää usein huomattavia summia verrattuna laajoihin putkiremontteihin.

Miksi ajoissa tehty viemärin kunnostus on tärkeää?

Taloudelliset säästöt

Sukitusmetodi voi tarjota huomattavia säästöjä verrattuna kokonaiseen viemäriremonttiin. Laajoja kaivutöitä sisältävä perinteinen remontointi lisää merkittävästi kuluja. Sukitustyöt ovat nopeampia ja tehokkaampia, mikä vähentää työaikaa ja materiaaleista aiheutuvia menoja.

Arjen keskeytymisten minimointi

Sukitus mahdollistaa asumisen jatkumisen remonttitoimien aikana. Toisin kuin perinteisissä menetelmissä, sukitus ei vaadi laajoja kaivuu- ja purkutöitä, mikä sallii asukkaiden pysyä kodeissaan kunnostuksen ajan, säästäen näin ylimääräiseltä vaivalta ja kustannuksilta.

Nopea asennus

Perinteiseen tapaan tehty viemärin uusiminen voi venyä viikoiksi, kun taas sukitusmenetelmällä työ valmis voidaan saada päivissä. Tämä tarkoittaa vähemmän arjen häiriöitä ja nopeampaa paluuta normaaliin rytmiin.

Kestävyys ja elinkaaren pidentäminen

Sukittamalla kunnostetut viemärit voivat kestää jopa viisi vuosikymmentä. Tämä ratkaisu on taloudellisesti järkevä pitkällä aikavälillä ja tarjoaa mielenrauhaa, kun tulevaisuuden korjauksia ilmenee harvemmin. Lisäksi muoviputket eivät ole herkkiä tukkeutumaan, mikä lisää niiden toimivuutta.

Ekologinen valinta

Viemärien sukitus on ympäristöystävällisempi valinta – se vähentää uusien rakennusmateriaalien tarvetta ja pienentää jätteen määrää, sillä olemassa olevia putkia ei tarvitse purkaa pois.

Viemärien uudistaminen ennakoivasti

Vanhentuneiden viemäriverkostojen uusiminen sukitusmenetelmällä on tehokas, nopea ja ekologinen valinta. Ajoissa tehty sukitus voi tarjota merkittäviä säästöjä, vähentää asumishäiriöitä ja pidentää viemäristösi käyttöikää. Tunnista viemärin sukitustarve ennen kuin laajemmat vauriot ehtivät aiheuttaa kalliita lisäkustannuksia.

Viemärijärjestelmän säännöllinen tarkastus kannattaa, erityisesti jos kiinteistösi putkisto alkaa olla iäkäs. Viemärikuvaus on tehokas menetelmä havaita mahdolliset vauriot, kuten halkeamat tai tukkeumat, joita ei normaalissa käytössä välttämättä huomaa.

Ennaltaehkäisevä sukitus takaa viemärijärjestelmän luotettavan toiminnan tuleviksi vuosikymmeniksi ja tuo asumiseen mielenrauhaa sekä turvallisuutta. Viemärijärjestelmän merkitys rakennuksen kokonaisuudelle on suuri, ja sen kuntoon kannattaa panostaa.

Jos olet huolissasi viemärijärjestelmäsi kunnosta tai haluat varmistua sen toimivuudesta, ota rohkeasti yhteyttä ammattilaisiimme. Laadukas viemärikuvauspalvelumme paljastaa ongelmakohdat hyvissä ajoin. Toimiva viemärijärjestelmä on vain puhelinsoiton päässä.

Henkilökohtaiseen palveluun sisältyy:

 • Viemärijärjestelmän kunnon tarkastus ammattilaisen toimesta
 • Mahdollisten ongelmien varhainen tunnistaminen
 • Mielirauha viemärijärjestelmän luotettavuudesta

Usein kysyttyä – Asiantuntijanne vastaavat viemäröintiin liittyen

Mitä tarkoittaa viemärien uudistaminen sukitusmenetelmällä?

Viemäröintijärjestelmän uudistamisessa sukitusmenetelmällä sisäpuolelle asennetaan uusi putki hyödyntäen joustavaa sukkaa, joka kyllästetään epoksihartsilla. Kun hartsi kuivuu, saadaan aikaan vankka, uusi viemäriputki.

Toteutuksen kestoaika sukitusmenetelmällä

ProjektiKesto
Pieni1-3 päivää
Keskimääräinen3-6 päivää
SuuriYli 6 päivää

Huom: Kesto voi vaihdella työn vaativuuden mukaan.

Asumisen häiriintyminen sukituksen aikana

Sukitusmenetelmä aiheuttaa vain vähän haittaa ja tavallisesti voit asua kotonasi työn ajan. Työ suoritetaan ilman laajoja kaivuutöitä.

Sukitetun putkilinjan elinkaari

Uudistettu viemäri kestää käytössä tavallisesti jopa 50 vuotta, tarjoten kestävän ratkaisun putkisto-ongelmiin.

Sukitus tarpeen tunnistaminen

Jos kohtaat toistuvia tukoksia, outoa hajua tai kosteusvaurioita, voi viemärijärjestelmäsi kaivata sukitusta. Viisainta on kutsua ammattilainen tekemään perusteellinen tarkistus.

Joku luit nämä?

Paras lämmitysmuoto: Vertailu ja valinnan vinkit

Paras tulisija kotiisi: Valitse Oikein

Kesämökin talvilämmitys: Parhaat vinkit energiatehokkuuteen