Energiatehokas ja tunnelmallinen tulisija

TaloTalon tulisijatoimija on Valmistuli, jonka tuotekokonaisuus on rakennettu kattamaan talotoimituksessa kaikki tulisijoihin liittyvät osa-alueet. Valmistuli on markkinoiden tehokkain ja monipuolisin tulisijatoimija, jonka konsepti on kehitetty erityisesti ammattilaiskohteisiin kuten taloteollisuuteen ja rakennusliikkeisiin. TaloTalossa myös kuluttaja-asiakkaat pääsevät hyödyntämään Valmistulen ylivertaisia palveluita.

Maailman edistyksellisintä tulisijatekniikkaa

Valmistuli-konseptissa hyödynnetään Tulikivi Oyj:n valtava kehitystyö maailman johtavana varaavien tulisijojen valmistajana. Käytössä on Tulikiven koko tulisijamallisto keraamisista tulisijoista vuolukivisiin. Valmistuli-toimituksissa suuri osa Tulikiven tulisijoista voidaan toimittaa valmisuuneina. Valmisuuni on tehtaalla valmiiksi tehty ja viimeistelty tulisija, joka toimitetaan kokonaisena, käyttövalmiina kohteeseen. tulikiven tulisijat on varustettu tiiviillä luukuilla. Paloilma voidaan ottaa suoraan tulisijaan talon ulkopuolelta siten, että kokonaisuus toimii huoneilmasta ja ilmanvaihdosta riippumattomana.

Noin 75 % kotisi energiankulutuksesta menee lämmön tuotantoon – lämmitykseen ja lämpimään käyttöveteen. Kun tulisijasi liitetään lämmitysjärjestelmään, on mahdollista siirtää merkittävä osan tulisijalla tuottamastasi lämmöstä käytettäväksi kotisi muussa vesikeskuslämmityksessä, ja siten leikata huomattavasti ostoenergiakuluja. 

Oikea tulisija oikeaan paikkaan

Mikäli kohteeseen halutaan varaavan tulisijan sijasta kiertoilmatulisija tai kamiina, sekin onnistuu Valmistulen kautta. Valmistuli-valikoimassa on vain laadukkaita tuotteita johtavilta eurooppalaisilta valmistajilta. 

Kesämökille sopii kamiina, joka lämmittää nopeasti ja toisaalta jäähtyykin nopeasti. Nopeaa lämpöä, mutta myös enemmän varaavuutta tuo kiertoilmatakka. Tasalämpöiseen omakotitaloon useimmiten sopii paremmin varaava tulisija. Sen lämmitysteho on korkeimmillaan 8-9 tuntia palamisen jälkeen ja se luovuttaa lämpöään jopa pari vuorokautta.

Hormi tulisijan mukaan

Hyvä piippu tehostaa tulisijan toimintaa. Kun piippu mitoitetaan tulisijan mukaan, syntyy hormissa hyvä veto eikä sen seinämiin tiivisty kosteutta. Valmistuli -toimitukseen valitaan sopiva hormiratkaisu paloturvallisesta OnPiippu-mallistosta. uusimpina mallistossa on OnPiippu Air -tuotteet, jotka savuhormin tehtävien lisäksi tuovat myös korvausilman suoraan tulisijaan.

"Tulitikut käteen"

Valmistuli hoitaa kaikki toimitukset asennuksineen ja hormeineen "tulitikut käteen" -periaattella. Tulisija ja hormi tuodaan kokonaisina sekä viimeisteltyinä asennuspaikalle aina, kun se on mahdollista. Asennukset ovat nopeita – useimmiten tulisijapaketti on käyttövalmiina muutamassa tunnissa!

  • Tulisija asennettuna
  • OnPiippu asennettuna ja pinnoitettuna
  • Piipun läpiviennit paloeristettynä ja tiivistettynä
  • Piipun vesikaton yläpuolisen osan pellitys asennettuna
  • Piipunhattu asennettuna
  • Tulisijan ja seinä välinen listoitus
  • Eduspelti (tai -lasi)
  • Jätteiden poisvienti